Justiție

A recrutat 4 femei pentru exploatare sexuală în Cipru și una pentru practicarea prostituției în Turcia. O femeie a fost condamnată la 5 ani de închisoare

O femeie în vârstă de 34 de ani a fost recunoscută vinovată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de ființe umane (4 episoade) și proxenetism (1 episod), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii pe o perioadă de 5 ani. Sentința a fost pronunțată pe 16 mai 2023, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale (PG), femeia, în luna iunie 2012, înșelând victima, precum că va activa în Cipru în calitate de prestatoare de servicii de consumație și va avea un venit în mărime de 60 000 de dolari SUA, a recrutat-o și a convins-o să plece la muncă în Ciprul de Nord, scrie Jurnal.md.

Astfel, în vederea realizării planului său criminal, i-a procurat victimei biletul avia, iar la sosire, aceasta a fost adăpostită într-un club de noapte.

Ulterior, victima a fost constrânsă la practicarea prostituției.

Aceeași inculpată, în lunile iulie – decembrie 2012, a mai recrutat trei victime cu același scop infracțional.

Tot ea, în luna decembrie a anului 2012, având intenţia îndemnării la practicarea prostituţiei a altei persoane, pentru a obține un profit, aflându-se în mun. Chișinău, a intrat în discuții cu o femeie, în vederea trezirii interesului ei de a practica prostituția. I-a comunicat că există posibilitatea de a avea un câștig financiar bun prin prestarea serviciilor sexuale contra plată în Turcia, pentru un venit zilnic de până la 500 de dolari SUA.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția pentru fapta de care a fost acuzată.

Din 2013, aceasta a părăsit Republica Moldova și s-a eschivat de la urmărirea penală, fiind extrădată în februarie 2023 și deferită justiției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *