Actualitate

A trăit în chinuri timp de mai mulți ani. Povestea femeii care în copilărie a fost violată de un preot

Totul a început când Helen avea doar 8 ani și a ajuns la orfelinatul condus de măicuțele catolice. Una dintre surori a abuzat-o în repetate rânduri, scrie libertatea.ro.

"M-a dus în camera ei și mi-a spus să-mi scot hainele. A luat o perie și m-a întrebat dacă îl pot simți pe diavol. Acela a fost începutul", a povestit femeia.

După ce călugărița a abuzat-o, Helen i-a spus unui preot ce i s-a întâmplat. Acesta i-a spus că este "cel mai rău copil pe care l-a cunoscut vreodată".

Preotul a informat-o pe măicuță despre ce i-a mărturisit fetița și lucrurile au devenit din ce în ce mai rele pentru micuța Helen.

"I-a spus ce i-am mărturisit. S-au uitat unul la celălalt cum se uită doi oameni care se înțeleg fără să vorbească. După asta, am ajuns pe un birou cu preotul care mă viola. Ea mă ținea de mâini. Mi s-a spus că am fost obraznică și că trebuie să învăț să-mi țin gura", a mai spus Helen.
Cazul a ajuns în fața anchetatorilor. Helen a fost abuzată timp de 4 ani nu doar de către călugăriță și preot, dar și de alți câțiva bărbați. Ea nu a fost singura victimă de la orfelinatul catolic. Mai mulți copii au fost abuzați fizic de călugărițele de la Nazareth House.

Femeia a raportat abuzul când era copil, dar nu s-a luat nicio măsură. Ca adult ea a mers la un procuror dar i s-a spus că nu poate face nimic pentru că măicuța care a abuzat-o este "prea bătrână și infirmă".

Helen este acum președintele "In-Care Abuse Survivors", grup care se luptă pentru a face dreptate pentru cei care au trecut prin asemenea probleme.

Sursa: libertatea.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *