CSI / Rusia

A treia agenţie rusă de turism dă faliment, iar 27 de mii de turişti ruşi sunt blocaţi în străinătate. Turcia a început să evacueze turiştii ruşi din hoteluri

Acesta este deja al treilea tour-operator din Rusia care a intrat în faliment în ultimele trei săptămâni. Conflictul dintre Moscova şi Occident pe tema crizei din Ucraina a contribuit la deprecierea rublei, provocată de retragerea masivă de capital.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei federale de turism a Rusiei, Irina Şcegolkova, a declarat la postul de radio Eho Moskvî că Turcia a început să evacueze turiştii ruşi din hoteluri.

Reamintim că, sancţiunile europene au provocat şi încetarea activităţii pentru "Dobroliot", filiala low-cost a companiei aeriene naţionale "Aeroflot". "Mai mulţi contractanţi europeni au refuzat să-şi îndeplinească obligaţiile" luate faţă de Dobroliot, anulând contractele de leasing, mentenanţă tehnică şi asigurare a avioanelor, care au fost încheiate cu Dobroliot, o filială a Aeroflot, cea mai importantă companie aeriană din Rusia, potrivit comunicatului.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *