CSI / RusiaRăzboiUcraina

A treia noapte de atacuri aeriene rusești: Ucraina a doborât 20 de drone și două rachete de croazieră

Forţele aeriene ucrainene susţin că au doborât miercuri noaptea, 13 iulie, 20 de drone şi două rachete de croazieră ruseşti lansate asupra mai multor ţinte, inclusiv a capitalei Kiev, transmite Agerpres.

”Am efectuat cu succes o operaţiune de apărare aeriană. Au fost distruse 20 de drone Shahed, toate cele care zburau au fost doborâte. Au fost distruse de asemenea două rachete de croazieră Kalibr”, a declarat Iuri Ignat, purtător de cuvânt al aviaţiei militare a Ucrainei.

În cadrul unui comunicat separat, forţele aeriene au precizat că dronele Shahed, produse în Iran, au fost doborâte în special în regiunea Kiev.

Comandamentul militar al capitalei anunţase deja pe Telegram că atacurile au venit din mai multe direcţii.

Ignat a afirmat că în cinci cartiere au căzut fragmente de arme şi că au fost spitalizate două victime – o femeie în vârstă de 19 ani şi un bărbat de 23. Serhi Popko, şeful comandamentului militar al Kievului, a scris pe Telegram că fragmentele căzute au rănit doi oameni în cartierul Darniţki; nu este clar dacă era vorba despre aceleaşi persoane.

Serviciile de urgenţă au răspuns la apeluri din cartierele Solomianski, Şevcenkivski, Podilski şi Darniţki, după ce în Kiev au avut loc explozii, a anunţat primarul Vitali Kliciko, adăugând că pompierii au găsit un mort în Podilski şi că din Darniţki au fost spitalizate două victime, după ce fragmentele căzute din aer au provocat distrugeri la un imobil de locuinţe. În Şevcenkivski au primit îngrijiri la faţa locului alte două persoane, a mai informat edilul capitalei, de asemenea prin reţeaua Telegram.

Apărarea antiaeriană ucraineană a afirmat, folosind acelaşi canal de comunicare, că a doborât în cursul nopţii două rachete Kalibr, iar din Crimeea – peninsula anexată de Rusia în 2014 – a fost lansată o rachetă balistică Iskander-M, despre care informaţiile erau ”în curs de clarificare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *