Actualitate

A venit iarna în Europa. Cod galben, portocaliu și roșu de ninsori și viscol. Vezi unde

Astfel, Bulgaria se află sub atenţionare cod galben de ninsori, polei şi vânt puternic, duminică, fiind vizate 15 districte ale ţării, a transmis Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie al Academiei Bulgare de Ştiinţă, transmite agenţia Focus.

Practic, este vizată întreagă jumătate estică a ţării.

De asemenea, ninsorile afectează şi jumătatea sudică a Germaniei, Alpii, Austria, Elveţia, dar şi Croaţia şi Serbia, informează Weather Online, ţară de pe malul Marii Adriatice aflându-se sub cod portocaliu de viscol încă de vineri.

A două zi de iarnă – Drumuri îngropate în zăpadă, oameni blocaţi în nămeţi, şcoli închise

Iarnă grea şi în Europa: Unde rişti să rămâi blocat de zăpezi şi furtuni de gheaţă

Totodată, cod portocaliu de ninsoare se află în vigoare şi în Ungaria, încă de vineri, în timp ce un avertisment de ninsori abundente este valabil în Croaţia, până luni.

În ce priveşte temperaturile scăzute, locuitorii ţărilor baltice, ai Belarusului, Rusiei, Finlandei, Suediei şi ai estului Ucrainei suferă din cauza gerului.

De asemenea, zonele cu zăpadă mare se întind din sudul Norvegiei, prin Polonia, vestul Ucrainei, până în România şi Bulgaria, mai informează sursă citată.

În plus, zece persoane au murit de frig în ultimele 36 de ore în Polonia, unde temperaturile au scăzut la minus 22 de grade Celsius în anumite regiuni. 

Sursa: voceabasarabiei.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *