ActualitateExterne

A venit rândul uneia cu rază intermediară de acţiune în Marea Japoniei /VIDEO

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune marţi, anunţă armata sud-coreeană, ultima lansare dintr-o serie de teste de armament interzise ale Phenianului în acest an, relatează AFP.

Armata sud-coreeană a ”detectat către ora (locală) 6.53 (0.53, ora României) ceea ce se presupune a fi o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune, din zona Phenian către Marea de Est”, anunţă Statul Major Interarme sud-coreean (JCS), desemnând Marea Japoniei.

”Am consolidat supravegherea şi vom împărtăşi informaţii pertinente cu Statele Unite şi Japonia”, anunţă JCS.

Este vorba despre cel de-al treilea test de rachetă balistică de la începutul anului, după cele ale unei rachete cu combustibil solid supervizat de dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, în martie, şi a al altei rachete dotate cu o ogivă hipersonică manevrabilă, în ianuarie.

Tokyo a confirmat lansarea rachetei, iar Paza de Coastă a cerut navelor să fie atentate şi să semnaleze orice obiect căzut, fără să se apropie de el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *