CSI / RusiaRăzboi

​A vrut să omoare sabotori ucraineni, dar și-a împușcat mortal un camarad. Pedeapsa primită de un soldat rus beat

Un tribunal din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, a condamnat la 10 ani de închisoare un soldat rus găsit vinovat că l-a împușcat din greșeală pe unul dintre camarazii săi în Ucraina, militarul fiind beat, a relatat ziarul Kommersant, citat de The Moscow Times și Hotnews.

Alexei Usenko a fost acuzat că în 2022 a rănit mortal un membru al Gărzii Naționale Ruse care însoțea un convoi într-un vehicul de pasageri, precum și că a amenințat că va împușca un al doilea membru al gărzii din vehicul.

Usenko a pledat nevinovat la acuzații, susținând că soldatul ar fi putut fi ucis de sabotori ucraineni sau de alți militari ruși aflați în apropiere.

Colegii militari care l-au convins pe Usenko să predea arma după incident au declarat în fața instanței că acesta era „în stare de ebrietate” și că „s-a comportat agresiv și inadecvat, pretinzând că i-a reținut pe sabotorii ucraineni”, potrivit Kommersant.

Camarazii lui Usenko ar fi declarat că au băut coniac cu el cu o zi înainte. Însă, potrivit Kommersant, după un examen medical nu au fost găsite urme de alcool sau praf de pușcă pe Usenko, care ar fi trecut cu succes și un test cu detectorul de minciuni.

Tribunalul militar din garnizoana Crimeea l-a găsit pe Usenko vinovat de crimă și de amenințare cu moartea și l-a condamnat la 10 ani de închisoare într-o colonie penală.

Deși Kommersant nu a precizat data la care a fost anunțat verdictul inițial, a relatat că un tribunal militar din sudul Rusiei a respins deja apelul lui Usenko, deși se crede că echipa de avocați a lui Usenko va lansa în curând un al doilea apel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *