Social

Abonamentele pentru călătorie în transportul public municipal au devenit mai scumpe

Abonamentele pentru călătorii în transportul public municipal au devenit mai scumpe pentru agenții economici, prețul acestora fiind majorat de la 234 de lei la 486 lei, în cazul abonamentelor pentru o lună, transmite Știri.md.

Astfel, potrivit șefului Direcției Transport din cadrul Primăriei Chișinău, Vitalie Mihalache, majorarea ar urma să intre în vigoare în scurt timp, deși reprezentanții RTEC susțin că majorările sunt deja în vigoare.

Ulterior, fiind contactat de Agora.md, Vitalie Mihalache a declarat că reieșind din practica anterioară, în baza unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău din 7 iulie curent, s-a decis majorarea tarifelor la abonamentele pentru călătorie în transportul public municipal, în cazul agenților economici.

„Reieșind din faptul că în cazul agenților economici, orice angajat poate utiliza abonamentul pe parcursul întregii zile, adică mai mult de două călătorii, s-a luat decizia de a se majora prețul”, a mai declarat șeful Direcției Transport și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache.

De asemenea, acesta a menționat că scumpirile vor intra în vigoare după ce va fi semnată o dispoziție în acest sens de către primarul Capitalei, Ion Ceban. 

Totodată, se pare că noile prețuri deja au început să fie aplicate. Cel puțin, în încercarea de a procura abonamente de transport, cei de la contabilitate au comunicat prețurile deja modificate – de 486 de lei, pe o lună, pentru un angajat, făcând referire la decizia CMC nr. 8/1 din 7 iulie curent.

Sursa: Agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *