Actualitate

Absolvenții Academiei Militare și-au primit diplomele de licență și gradul de „locotenent”

Cei mai buni absolvenți ai promoției la specialitățile infanterie, artilerie și transmisiuni au primit insigna „Militar Eminent”. Ceremonia s-a desfășurat în scuarul Catedralei Mitropolitane, scrie IPN.

Viceministrul apărării, Gheorghe Galbura, a menționat că timp de patru ani cât studenții au făcut serviciul militar s-au investit speranțe în ei, fiindu-le asigurată instruirea de calitate și tot ce are mai bun școala militară. „De astăzi sunteți parte a corpului armatei, corp de elită în care devotamentul, onoarea și dragostea de Patrie sunt la ordinea zilei”, a adăugat viceministrul apărării.

Comandantul lector interimar al Academiei Militare, colonel Gheorghe Țurcanu, a remarcat că un ofițer modern trebuie să fie un cetățean bun, un patriot adevărat, să dispună de cunoștințe și capacități care îi vor permite cu demnitate să acționeze în situații cu diverse grade de dificultate. Gheorghe Țurcanu i-a îndemnat pe absolvenți să se perfecționeze continuu pentru a fi în pas cu milităria contemporană.

Locotenentul Alexei Hemei a spus că generația de militari a crescut împreună cu Academia Militară, care într-un timp relativ scurt a reușit o ascensiune în calitatea procesului de studii. „Putem spune că în această zi visul nostru s-a îndeplinit. Suntem siguri în ziua de mâine și vă îndemnăm pe toți să fiți sigurii că noi vom face tot posibilul pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova”, a spus Alexei Hemei.

Durata studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” este de patru ani. Din anul 2012, instituția înmatriculează și fete, care studiază la toate specialitățile. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *