Actualitate

Academia de Ştiinţe utilizează oficial termenul “limba moldovenească”

Asta deși în decembrie 2013, Curtea Constituțională a decis că denumirea limbii în Republica Moldova este româna. Ulterior Academia de Științe anunța printr-un comunicat salută decizia Curţii Contituţionale.

Potrivit anunțului, "condițiile de participare la concurs sunt: a) deţine cetăţenia Republicii Moldova; b) posedă limba moldovenească şi limbile oficiale de comunicare interetnică vorbite în teritoriul respectiv în limitele stabilite de lege; c) are capacitate deplină de exerciţiu; d) nu a împlinit vîrsta necesară obţinerii dreptului la pensie pentru limită de vîrstă, etc.".

Realitatea.md a încercat să afle în ce condiții sintagma "limba moldovenească" și-a găsit locul într-un anunț oficial al Academiei de Științe a Moldovei. Persoana responsabilă de oferirea informaţiilor suplimentare şi de primirea documentelor pentru ocuparea funcției vacante, Maria Onila, a spus că aceste condiții au fost formulate de angajații platformei comune "www.cariere.gov.md", pe care a și fost plasat anunțul.

Am luat legătura şi cu responsabilii de plasarea informației pe www.cariere.gov.md. Oxana Lazarenco, consultant superior al Direcției reformă a administrației publice centrale din cadrul Direcției generale coordonarea politicilor, a asistenței externe și reforma administrației publice centrale a Cancelariei de Stat, ne-a comunicat că aceste condiţii au fost formulate de colegul său Mihail Bălănuţă, consultantul principal în cadrul aceleiaşi Direcții.

Acesta din urmă, însă nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta situația.


sursa: realitatea.md/stireata.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *