Externe

Accident cu o ambarcațiune cu migranți în apropiere de Italia: 9 morți și 15 dispăruți

Paza de coastă italiană a salvat 22 de persoane și a găsit nouă cadavre după ce o ambarcațiune a unor traficanți cu migranți s-a răsturnat în timpul unei furtuni la aproximativ 50 de kilometri sud de insula italiană Lampedusa.

Victimele sunt un bebeluș de șase luni și opt bărbați, informează Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR). Șase dintre cei care au supraviețuit au fost tratați pentru hipotermie severă și deshidratare.

Supraviețuitorii au declarat că ambarcațiunea cu fund de oțel a părăsit orașul tunisian Sfax duminică seara, având la bord 46 de persoane din Guineea, Burkina Faso, Mali și Coasta de Fildeș.

Ambarcațiunea s-a răsturnat miercuri dimineață, când valurile au atins 5 metri, iar pasagerii ambarcațiunii “au devenit foarte agitați când motorul s-a stricat și ambarcațiunea a început să plutească în derivă”, a relatat UNHCR.

Paza de coastă italiană a declarat că continuă supravegherea aeriană a zonei, care se află în zona de căutare și salvare a Maltei.

Încercările de a traversa Mediterana dinspre Africa spre Europa cresc de obicei odată cu apropierea verii, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la mai multe naufragii, mai ales că reglementările portuare italiene restricționează bărcile de salvare caritabile.

Guvernul de extremă-dreapta al Italiei a ordonat recent ca navele de caritate să plece în porturile din nordul țării după fiecare operațiune de salvare, reducându-le activitățile, și a confiscat, de asemenea, navele despre care spune că încalcă regulile sale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *