Externe

Accident tragic în Polonia: Un miner în vârstă de 36 de ani a murit

Un accident a avut loc ieri în mina de cărbune Sobieski din orașul Jaworzno, în sudul Poloniei, provocând moartea a cel puțin un miner.

Accidentul de la mina din Jaworzno a avut loc la o adâncime de 500 de metri, în jurul orei locale 15:45.

Administrația Superioară a Minelor din Katowice a declarat că, potrivit datelor preliminare, cauza a fost o spargere necontrolată a unei conducte care se umplea cu apă.

“În total, șase persoane au fost rănite în accident, dintre care cinci angajați ai minei Sobieski și un angajat al unei companii externe”, a declarat Marcin Maslak, purtător de cuvânt al companiei care deține mina, Tauron Wydobycie.

El a precizat că trei muncitori din mină au fost deja ridicați la suprafață. Două dintre victime au fost transportate la spital, iar cea de-a treia a fost declarată moartă. Alți doi au rămas în mină și nu iau contact.

“Operațiunea de salvare continuă. Compania oferă asistență psihologică angajaților și familiilor victimelor”, a asigurat un purtător de cuvânt al Tauron Wydobycie.

Autoritatea Superioară a Minelor din Katowice a raportat inițial patru morți în urma accidentului.

Tauron Wydobycie este a treia cea mai mare companie minieră din punct de vedere al producției de cărbune din Polonia. Compania are peste 6.300 de angajați în cele trei mine ale sale.

Potrivit cifrelor oficiale, 11 persoane au murit în accidente miniere în Polonia de la începutul anului, în timp ce anul trecut au fost înregistrate 36 de accidente miniere mortale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Parca era vorba ca inlocuim autoturismele pt ca polueaza. Inlocuim si carnea de vita pt ca vaca polueaza. Cum ramane cu minele de carbune din Polonia ? Carbunele parca stiam ca polueaza mult mai mult decat toate. Polonezii sunt mai smecheri decat toti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *