Social

Accidentul de la Florești: În automobil se aflau doi polițiști în stare de ebrietate

Noi detalii despre accidentul de la Florești cu implicarea angajatului MAI în stare de ebrietate.

Alături de polițistul în vârstă de 34 de ani, care a provocat accidentul, se mai afla un angajat al poliției, la fel în stare de ebrietate. Ulterior, pe caz a fost pornită o anchetă de serviciu, transmite Știri.md cu referire la Tvn.md.

„Chiar dacă unul nu era pe uniformă, nu era în serviciu, nu era la volan, oricum este suspendat și oricum va fi sancționat pentru faptul că el nu a comunicat și nu a informat despre o intenție al celuilalt coleg de a se urca beat la volan. Chiar dacă el în declarație spune că telefonul era descărcat, că nu am putut, că nu am avut posibilitate, că nu m-am dat seama că și eu eram beat și nu mi-am dat seama că și el era beat. Conștientizăm că acestea sunt scuze. Persoanele sunt suspendate din funcție și acum merge ancheta de serviciu” a declarat jurnaliștilor șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.

De asemenea, Cernăuțeanu a dat asigurări că după anchetă, persoanele vor fi concediate. Totodată, acesta a menționat că orice angajat al poliției, dacă va fi găsit beat la volan, indiferent de circumstanțe, în afara orelor de lucru sau în timpul serviciului, nu vai mai activa în instituție.

Vă amintim că accidentul s-a produs pe 1 septembrie, în jurul orei 22:00, în orașul Florești.

Polițiștii au fost sesizați de un locuitor al orașului care a comunicat că în apropiere de gospodăria sa, un automobil de model Dacia s-a tamponat într-un copac. 

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că accidentul a fost provocat de un angajat al Inspectoratului de Poliție Florești. Bărbatul de 34 de ani purta uniforma de serviciu, dar se afla în afara orelor de muncă.

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,16 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *