Social

Accidentul de la Ghidighici: Șoferul beat care a luat viața unei femei și a copilului acesteia de 7 luni, trimis în judecată

Procuratura Chișinău a încheiat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a bărbatului care în seara de 9 iunie, în jurul orei 22:35, în comunca Ghidighici, s-a produs un accident soldat cu doi morți. Șoferul este acuzat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două persoane, transmite TV8.

Astfel, potrivit acuzării, în seara de 9 iunie, bărbatul în vârstă de 33 de ani urcase la volan în stare de ebrietate alcoolică și a condus viteză prin localitate.

„Nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, iar drept urmare s-a ciocnit cu un alt mijloc de transport în care se afla șoferul și 3 pasageri”, se menționează în cadrul unui comunicat de presă al Procuraturii Chișinău. 

Potrivit informațiilor preliminare oferite de oamenii legii, un BMW, condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani care a pierdut controlul asupra volanului s-a tamponat violent într-o Skoda, condusă de un tânăr de 25 de ani, transmite Agora.md.

Astfel, în urma impactului, la locul accidentului rutier au decedat mama de 32 de ani și fetița sa de 7 luni care se aflau în Skoda. Iar bărbatul și un alt copil de 4 ani din aceeași mașină au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Învinuitul și-a recunoscut vina. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *