Actualitate

Acord de colaborare între Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi, semnat de primarii celor trei oraşe

Documentul semnat este foarte important pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 de către municipiul Iaşi şi prevede colaborarea în domeniile cultural, educaţional şi cel al administraţiei locale, a precizat primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, informează Radio Iași.

”În felul acesta s-a văzut foarte clar voinţa celor două oraşe de a susţine Iaşul la titlul de „Capitală Culturală Europeană”. Noi colaborăm pe mai multe proiecte şi în alte domenii, dar cred că educaţia nu poate fi niciodată suspectată că n-ar fi bine să fie susţinută în cele trei oraşe într-o manieră dacă se poate mai directă”, a spus Nichina.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat că după momentul de astăzi, Festivalul Internaţional al Educaţiei, se va desfăşura în formulă tripartită.

”Asta înseamnă că împreună cu Cernăuţiul şi cu Iaşul suntem şi mai aproape de acum încolo într-o formulă de trei – într-o înfrăţire tripartită. Susţinem Iaşul pentru a deveni „Capitală Culturală Europeană în 2021” şi în acelaşi timp proiecte comune în continuare pentru a apropia şi comunităţile noastre, pentru a prelua experienţa legată de fondurile de preaderare. Domeniul culturii rămâne în continuare prioritar, am participat la ultimele două ediţii ale „Festivalului Internaţional al Educaţiei” de la Iaşi şi acum dacă vom face acest lucru împreună cu Cernăuţi şi împreună cu Iaşi, cu siguranţă va fi şi mai bine”, a spus Chirtoacă

Primarul Cernăuţiului, Alexei Kaspruk, a declarat că locuitorii din oraşul său sunt interesaţi de îmbunătăţirea experienţei în domeniul accesări fondurilor de preaderare.

”Înseamnă foarte mult atât pentru Cernăuţi cât şi pentru cele trei oraşe care l-au semnat pentru că noi ne dorim să construim un viitor european pentru cetăţenii sau locuitorii acestor oraşe ţinând cont că vom dezvolta cultura, vom dezvolta infrastructura şi vom păstra patrimoniul comun”, a declarat el.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *