Social

Acord de cooperare între Poliția R. Moldova, Letonia, Lituania, Estonia și Ucraina: „Apreciem deschiderea omologilor de a ne oferi sprijinul necesar în vederea consolidării capacităților polițienești și asigurării siguranței cetățenilor țărilor noastre”

În perioada 10-13 iulie curent, o delegație a Inspectoratului General al Poliției, condusă de șeful Viorel Cernăuţeanu se află într-o vizită de schimb de experiență la Vilnius.

Astfel, în cadrul vizitei va fi semnat un acord de cooperare dintre structurile polițienești din Republica Moldova, Letonia, Lituania, Estonia și Ucraina. Este o continuare a angajamentelelor asumate de ministerele de interne ale acestor țări, care au agreat apropierea pentru reziliență și contribuții comune la securitatea în regiune.

Prin încheierea acordului, părțile urmăresc intenția colaborării pe linia polițienească și a frontierei, accelerarea schimbului de informații și date, acordarea sprijinului în vederea instruirii polițiștilor și consolidarea mecanismelor  de luptă împotriva infracționalității și asigurării ordinii publice.

„Apreciem deschiderea omologilor de a ne oferi sprijinul necesar în vederea consolidării capacităților polițienești și asigurării siguranței cetățenilor țărilor noastre. Sunt convins că această cooperare ne va permite să preluăm experiența și expertiza omologilor noștri în parcursul nostru de integrare europeană”, a declarat Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul întrevederii.

De asemenea, acordul va propulsa cooperarea instituțiilor pe platforma Hubului de Securitate al Uniunii Europene la Chișinău și va pune în practică concluziile și recomandările celor două ediții ale Conferinței de Securitate de la Chișinău organizate de Ministerul Afacerilor Interne în decembrie 2022 și iunie 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *