CSI / Rusia

Acordul de la Minsk nu este respectat de nicio parte implicată

Atacurile s-au redus în ultima săptămână, dar acuzaţiile din ambele părţi de încălcare a armistiţiului arată fragilitatea acordului de pace convenit luna trecută la Minsk, care solicita retragerea armamentului greu de pe linia frontului.

„Rebelii continuă să transporte echipament şi muniţie pentru artilerie prin nodul de cale ferată de la Debalţevo şi construiesc depozite de arme în jurul Doneţkului”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Andrei Lîsenko, informează Agerpres.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează retragerea armamentului, a anunţat că nu poate confirma pe deplin retragerea de ambele părţi deoarece nu a avut acces la toate locaţiile unde a fost mutat o parte din armament.

Lîsenko a afirmat că poziţiile ucrainene au fost atacate luni de separatişti de 31 de ori, între care cu cinci focuri de artilerie, şi a raportat că nouă militari au fost răniţi în ultimele 24 de ore.

„Cele mai afectate zone sunt Şirokin şi cea din jurul aeroportului din Doneţk. Ieri au fost lupte aproape toată ziua la Şirokin”, a afirmat Lîsenko, referindu-se la un sat de la marginea oraşului Mariupol, port startegic.

De partea rebelilor, oficiali au afirmat că forţele ucrainene au încălcat armistiţiul de 17 ori în ultimele 24 de ore, dar nu au semnalat victime, potrivit serviciul de presă al separatiştilor.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *