EconomiePolitică

Acordul dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii: Asistența nerambursabilă va fi majorată cu 9,3 milioane de dolari

Grantul oferit în baza Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea democrației participative ar putea fi majorat cu încă peste 9,3 milioane de dolari. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui amendament care presupune acest lucru.

Astfel, grantul acordat în baza acestui acord va depăși suma de 122 de milioane de dolari. Asistența financiară suplimentară va fi oferită cu scopul de a continua fortificarea instanțelor de judecată pentru susținerea integrității, transparenței și eficacității persoanelor care activează în sistemul de justiție. De asemenea, vor fi alocate fonduri pentru îmbunătățirea serviciilor administrației publice locale.

Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea democrației participative a fost semnat în anul 2016. Până în prezent, din grantul total oferit, în valoare de 113 milioane de dolari, au fost valorificate aproape 80 de milioane de dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *