Economie

Acționarii cer SCHIMBAREA conducerii MAIB: Natalia Vrabie are o vârstă înaintată

Aceștia au distribuit presei o scrisoare deschisă, în care cer convocarea de urgență a Adunării Generale Extraordinare a acționarilor băncii, pentru a alege o nouă conducere.

Șase deținători ai circa unei treimi din acțiunile MAIB susțin că vor să numească o altă persoană în funcţia de Preşedinte al Comitetului de conducere al MAIB, pe motiv că actualul președinte, Natalia Vrabie, are o vârstă înaintată, scrie infomoldova.net

Amintim că, la începutul săptămânii trecute, conducerea MAIB a anunţat că banca a devenit ţinta unui nou atac raider din partea unui grup de persoane, care acţionează concertat, fiind susţinut de către unele persoane cu funcţii de răspundere din stat.

În acelaşi timp, Banca Naţională declară că tranzacţiile recente cu acţiunile băncii "Moldova – Agroindbank" nu au afectat buna activitate a instituţiei.

Totodată, unul din noii acționari MAIB, cetăţeanul german Benyamin Rosenberg a solicitat conducerii băncii “… să nu insinueze atacuri raider. Am primit de la avocaţii mei informaţii despre comunicatul Moldova-Agroindbank şi o amplă campanie mediatică, potrivit căreia banca ar fi devenit ţinta unor acţiuni frauduloase de transferuri ilegale cu acţiunile băncii, din partea unui grup de persoane, care ar acţiona concertat. În acest sens, am încercat să iau legătura cu responsabili din cadrul Moldova-Agroindbank şi a Băncii Naţionale a Moldovei, însă nu am reușit să obțin o audiență și nici careva informaţii. Consider regretabile aceste declaraţii şi ar fi bine ca Moldova-Agroindbank să nu genereze publicului emoţii, dar să dea explicaţii clare şi precise vizavi de achizițiile de acțiuni”.

În plus, unul dintre noii proprietari ai acţiunilor MAIB, Compania Diarstamia Management, consideră că toate declarațiile conducerii MAIB ce țin de pretinsul atac raider sunt nefondate și induc societatea în eroare.

Într-un comunicat de presă, noii proprietari solicită instituțiilor de drept, dar şi conducerii ţării, să nu se lase influenţaţi de declaraţiile conducerii MAIB. “Acestea urmăresc scopul de a distrage atenţia de la adevăratele probleme ale băncii şi de a împiedica exercitarea drepturilor noilor acţionari”, se arată în comunicatul difuzat de companie.

Recent, publicaţia Moldavskie Vedomosti, a afirmat că “cea mai mare vină pentru problemele celei mai mari bănci din ţară o poartă preşedintele instituţiei bancare, Natalia Vrabie, care conduce banca „sub pavilion pirateresc".

"În prima jumătate a anului 2012, „Moldova-Agroindbank” a deschis conturi ilegale unor persoane juridice de suma totală de aproximativ 100 de milioane de lei. Intrând prin corupţie în cârdăşie cu organele fiscale, banca a scăpat cu o amendă de 100 de mii de lei, în loc de cele 30 de milioane cuvenite potrivit legii. Acum, această afacere frauduloasă este cercetată în cadrul unui dosar penal. Natalia Vrabie a inventat schema piraterească, în complicitate cu consiliul de administraţie şi cu consiliul de observatori de la „Moldova-Agroindbank”. „Maşina de spălat bani” a fost creată sub acoperirea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, un partener solid al MAIB", scrie publicaţia.

Conducerea MAIB evită deocamdată să comenteze învinuirile care se aduc.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *