Ultima oră

Acțiunea PL de Dragobete

Tinerii îndrăgostiţi sunt aşteptaţi la ora 14.00 la ”Podul Îndrăgostiților” din parcul ”Valea Trandifirilor” din mun. Chișinău (între străzile Melestiu și Trandafirilor, sectorul Botanica). Va fi înscenată legenda ”Drabotele sărută fetele”, vor fi reprartizate panglici perechilor pentru ca acestea să scrie mesaje de dragoste și să le lege de gardul podului, jocuri cu premii, dansuri populare etc. Evenimentul este organizat de Clubul Liceenilor Liberali.

În dimineața zilei, Clubul Studenților Liberali va dărui felicitări de Dragobete în incinta universităților. Tinerii liberali din sectoarele orașelor vor transmite felicitări tuturor îndrăgostiților. Felicitările sunt făcute astfel încât cei care le vor primi, pot să le folosească pentru a scrie mesaje de dragoste persoanei iubite.

Dragobetele este o sărbătoare românească a îndrăgostiţilor, moştenită de la daci. Conform tradiţiei populare se marchează la 24 februarie ca sărbătoare a tinereţii şi a dragostei. Alături de Mărţişor şi alte sărbători tradiţionale româneşti, Dragobetele defineşte între popoarele lumii, specificul spiritual al românilor.

Mun. Chişinău,
PL
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *