Bună Dimineața

Acțiunea pro-Moldova este organizată într-o manieră comunistă

Primarul orașului Soroca, Elena Bondarenco, a declarat că pentru acțiunea de duminică, 40 de școli din raion trebuie să asigure prezența a cel puţin 600 de persoane, câte 100 de la colegii și câte 50 de la licee. Potrivit acesteia fiecare diriginte de clasă trebuie să mai ia cu sine minim două persoane. Mai mult, părinții sunt indignați de faptul că elevii sunt siliți să meargă la Chișinău sub amenințarea că le vor fi scăzute notele.

Situația îmi amintește de vizita vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, la Chișinău. Eram pe atunci anul I la universitate. Profesorii ne-au scos pe toți de la ore. Ușile universității au fost închise. La fiecare ni s-a înmânat câte un steguleț american și câte unul moldovenesc și ni s-a cerut să le fluturăm cât ne țin puterile. Culmea a fost că în timpul discursului lumea trebuia să aplaude, să fie cu zâmbetul pe buze, mai pe scurt să joace teatru.

La mitingurile comuniștilor din ultima perioadă se adună destul de multă lume. Unele zvonuri spun că aceștia propun studenților câte 80 de lei ca să vină, să dea impresia că mulți oameni îi susțin. Deci ce fac cei care se numesc pro europeni, se pare că încearcă să oblige lumea să-i bucure cu prezența în această duminică. Unde s-a mai văzut ca într-un stat democratic oamenii să fie aduși forțat la un miting? Nu pot să nu mă întreb, ce-i va aduce Moldovei această acțiune?

Nu înțeleg de ce se fac aceste „comenzi” prin raioane ca să transporte cât mai multă lume? Nu cumva majoritatea aleasă de popor se teme că la miting nu va ieși nimeni de bună voie și nesilit de nimeni? Cine are de câștigat din această acțiune: poporul sau pe conducerea? Din ce bani vor fi plătite deplasările din toate colțurile țării? O simplă acțiune care încă n-a avut loc, dă naștere la un șir de întrebări care, cred că doar cu timpul vor căpăta și răspunsuri.

De ce trebuie să implicăm aici copiii, de ce trebuie să aducem lume doar pentru a prezenta Uniunii Europene cât de mult își doresc moldovenii parafarea Acordului de Asociere la Summitul de la Vilnius? Cred că ar fi fost mai utilă o informare în masă despre ce prevede acesta, pentru că majoritatea habar nu au ce reprezintă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *