Externe

Active rusești în valoare de 5,32 miliarde de euro înghețate în Germania

La mai puțin de un an de la începerea războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, active în valoare de 5,32 miliarde de euro au fost sancționate în Germania.

Acest lucru a fost raportat de Ministerul Federal de Finanțe

Această sumă este formată din activele “entităților juridice” rusești, care includ Banca Centrală a Rusiei, precum și ale persoanelor și entităților aflate pe lista de sancțiuni a UE. Ministerul nu a dorit să răspundă la cât de mari sunt activele înghețate ale oligarhilor ruși în Germania.

Agenția centrală pentru punerea în aplicare a sancțiunilor (ZfS) se află încă în faza de dezvoltare. În prezent, acolo lucrează 36 de angajați, iar “recrutările suplimentare progresează în mod constant”, a precizat ministerul de finanțe. Pentru “domenii prioritare, cum ar fi identificarea activelor”, structurile sunt “în curs de dezvoltare”.

De fapt, în conformitate cu Legea II de aplicare a sancțiunilor, ZfS ar trebui, de asemenea, să mențină un registru al activelor înghețate, care este publicat pe site-ul agenției. Până în prezent, însă, acest lucru nu s-a întâmplat.

“Înregistrările pot fi făcute doar atunci când există un statut de investigație sigur”, a declarat Ministerul de Finanțe. “Implementarea tehnică a registrului activelor a început”, a precizat acesta.

Reamintim că reprezentanții permanenți ai UE au aprobat miercuri crearea unui grup de lucru special care va lucra pentru a utiliza activele rusești blocate pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei după război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *