Externe

Activiștii din Amsterdam au „confiscat” locuința fondatorului Yandex, Arkadi Voloș / „Yandex + FSB = dragoste”

În sudul Amsterdamului, activiștii au ocupat locuința omului de afaceri rus Arkadi Voloș, fondator al Yandex.

Aceștia au declarat că vorbesc “împotriva războiului, împotriva lăcomiei oligarhilor și miliardarilor și împotriva paraziților capitaliști”. Pe balconul clădirii confiscate, ocupanții au atârnat bannere cu inscripții în limba engleză – “Împotriva războiului și capitalismului”, precum și una în limba rusă – “Yandex + FSB = dragoste“. Vorbind pentru NRC, activiștii au declarat că se aflau în clădire încă de joi.

Din punct de vedere tehnic, casa de 5 etaje aparține unei companii din Insulele Virgine Britanice. Potrivit presei olandeze, este vorba despre o companie offshore prin intermediul căreia Arkadi Voloș a cumpărat conacul. Potrivit De Telegraaf, ocupanții ilegali intenționează să instaleze acolo persoane care au nevoie de locuințe și să organizeze evenimente politice.

La începutul lunii iunie, Voloj a fost inclus pe lista de sancțiuni a UE ca rus care susține, într-un fel sau altul, războiul împotriva Ucrainei. Alături de el pe listă se aflau Alina Kabaeva, soția purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov, Tatiana Navka, copiii lor Nikolay și Liza, fiul “bucătarului lui Putin” Evgheni Prigozhin Pavel și alții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *