Ultima oră

Activitatea combinatului de LACTATE de la Râbnița a fost STOPATĂ de autoritățile separatiste

Potrivit unui comunicat al autorităţilor autoproclamatei rmn, o mare parte din încălcări sunt legate de exploatarea neregulamentară a obiectivelor industriale ale combinatului, inclusiv cele care prezintă pericol nemijlocit pentru oraşul Rîbniţa. Totodată, au expirat termenele de valabilitate ale autorizaţiilor eliberate întreprinderii pentru eliminarea substanţelor dăunătoare.

Regimul de la Tiraspol afirmă că la combinatul de lactate din Rîbniţa au fost depistate fapte de nerespectare a regulilor de securitate a muncii, precum şi contravenţii în stare să influenţeze negativ calitatea producţiei. În context, sunt numite “încălcări în repetate rânduri ale normelor şi cerinţelor veterinare, folosirea recipientelor neautorizate, fapte de falsificare a marcajului producţiei finite, lipsa hărţilor tehnologice etc.”.

Autorităţile separatiste şi organele de control insistă asupra lichidării pe etape a încălcărilor depistate la combinatul de lactate din Rîbniţa.

În acelaşi timp, reprezentanţii întreprinderii susţin că este complicat să înlăture neajunsurile fără a porni procesul de producere, care ar asigura combinatul cu sursele financiare necesare.

Agentul economic are deja o datorie de peste trei milioane de ruble rmn (cca 270 mii de dolari), iar suspendarea activităţii va spori cifra de pierderi şi datorii.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *