Actualitate

Activități în apă de care ar trebui să fi interesat

Sporturile de apă nu înseamnă doar înot sau polo ci cuprind o gamă variată de activități fizice și recreative desfășurate în medii acvatice, cum ar fi oceanele, mările, lacurile și râurile. Acestea sunt populare în întreaga lume și oferă oportunități de distracție și aventură în apă.

Care sunt cele mai comune activități în apă?

Surfingul implică navigarea pe valurile oceanice sau pe alte suprafețe de apă folosind o placă specială, numită “placă de surf”. Poți merge mai departe încercând niște plăci electrice din folie moderne. Surferii își folosesc echilibrul și abilitățile pentru a călări valurile și a executa manevre spectaculoase. Kitesurfing-ul este un alt sport acvatic care a câștigat popularitate în rândul pasionaților de apă din România, acesta combină elemente de surfing și de zbor cu ajutorul unui zmeu. Kitesurferii sunt trași de zmeu și folosesc o placă specială pentru a execută sărituri și acrobații în apă. Constanța și Mamaia au devenit puncte de atracție pentru iubitorii de vânt și apă, pentru că sportul poate fi practicat aici din aprilie până târziu în octombrie. Wakeboarding-ul este similar cu schiul nautic, wakeboardingul implică utilizarea unei plăci speciale pentru a fi tras pe suprafața apei de o barcă. Orice sesiune este extrem de solicitantă din punct de vedere fizic, de aceea activitatea trebuie practicată după  pregatire și instructaj temeinic realizate. In urma acestora wakeboarderii exersează și, ulterior, pot executa sărituri pe valurile create de barcă. Canotajul este un sport în care sportivii folosesc o barcă specială, numită canoe sau kayak, manuale sau c motor precumcele de la https://sportano.ro/caiac-canoe-i-rafting/motoare-pentru-caiac-canoe-i-rafting, pentru a se deplasa pe apă. Există competiții de canotaj pe lacuri, râuri și chiar pe mare. Totuși canotajul a devenit foarte popular și în randul turiștilor și a amatorilor care pot participa la sesiuni organizate alături de instructorii bine antrenați. Scufundările cu butelie oferă posibilitatea explorării lumii subacvatice. Participanții au echipamentul cu butelie de oxigen și explorează rezervațiile de căluți de mare din Vama Veche, epavele sau alte obiecte subacvatice. Paddleboarding-ul este un sport antrenant ce implică utilizarea unei plăci și a unui vâsle (paddle) pentru a se deplasa pe apă. Este o activitate relaxantă și se poate practica atât pe lacuri, cât și pe apele mai calme ale mărilor sau râurilor. Acest sport a reușit să capteze atenția unui număr tot mai mare de oameni, în special tineri și adolescenți. 

Rafting-ul – o activitate din ce în ce mai populară

Raftingul este un sport extrem pe apă care implică navigarea pe râuri tumultoase și rapide, folosind o barcă specială, numită raft. Acest sport oferă o combinație unică de adrenalină, aventură și contact direct cu natura. Pentru a practica raftingul în siguranță, este necesar să porți echipament adecvat. Acesta include vesta de salvare (flotație), cască, costum de neopren (pentru a menține temperatura corpului în apă rece), pantofi speciali pe care îi poți găsi la https://sportano.ro/incal-aminte-impermeabila-pentru-femei. Bărcile de rafting sunt construite pentru a face față râurilor rapide și obstacolelor din apă. Acestea sunt realizate din materiale speciale și au camere de aer care asigură flotabilitatea. Raftingul este un sport ce se poate practica în grupuri restrânse – doua -trei persoane –  sau mai mari – șase – opt aventurieri într-o barcă. Bărcile  concepute pentru a transporta un grup de oameni, inclusiv ghidul de rafting, care este responsabil pentru navigarea și siguranța întregului echipaj. Râurile sunt clasificate în funcție de gradele de dificultate ale secțiunilor lor pentru rafting. Scala de clasificare începe de la nivelul 1 (foarte ușor) și ajunge până la nivelul 6 (extrem de dificil și periculos).  Raftingul se practică de obicei într-o echipă, care trebuie să colaboreze pentru a naviga cu succes pe râu. Fiecare membru al echipei are un rol specific și ajută la echilibrarea bărcii și la depășirea obstacolelor. Siguranța este o preocupare majoră, de aceea  este important ca toți participanții să acorde atenție sesiunilor de  instrucțiuni oferite de  ghidul de rafting și să urmați regulile de siguranță. De asemenea, este recomandat să ai o bună condiție fizică și să poți înota. Raftingul este o experiență incitantă și memorabilă pentru iubitorii de aventură și natură.

ADVERTORIAL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *