ActualitateSănătate

Actorul Gérard Depardieu, judecat pentru agresiune sexuală, trece prin momente dificile. Medicii săi i-au interzis să participe la proces

Gérard Depardieu, 75 de ani, trebuia să se prezinte luni la procesul său pentru agresiune sexuală. Avocatul său a anunţat însă, pentru FranceInfo, că acesta nu va fi prezent la audiere şi că actorul a cerut amânarea procesului „pentru a putea fi prezent”, potrivit Le Figaro, scrie news.ro.

„Gérard Depardieu este extrem de afectat şi, din păcate, medicii săi i-au interzis să participe la audiere”, a declarat avocatul în cadrul emisiunii matinale FranceInfo. Actorul francez este acuzat că a agresat sexual două femei în timpul filmărilor pentru „Les Volets Vers” în 2021. El face, de asemenea, obiectul altor plângeri, în special pentru viol. Una dintre cele două reclamante, o decoratoare de film în vârstă de 55 de ani, a depus o plângere în februarie 2024 împotriva actorului – care este anchetat pentru viol într-un alt caz – pentru agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi abuz sexist în timpul filmării acestui film, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete. Potrivit reclamantei, presupusele evenimente ar fi avut loc în septembrie 2021, într-un conac privat din arondismentul 16 din Paris. Gérard Depardieu, un star de film francez de renume mondial cu peste 200 de filme la activ, a fost acuzat de violenţă sexuală de mai multe femei în ultimii şase ani. Plângerile de agresiune sexuală împotriva actorului au fost respinse deoarece faptele s-au prescris.

Depardieu este însă ameninţat cu un nou proces: în luna august, Parchetul din Paris a cerut trimiterea sa în faţa instanţei penale pentru a fi judecat pentru viol şi agresiune sexuală asupra actriţei Charlotte Arnould. Ea a fost prima care a depus o plângere împotriva celebrului actor, în 2018. Actorul şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia. „Niciodată, niciodată nu am abuzat de o femeie”, a declarat el într-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro la 1 octombrie 2023.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *