ActualitateROMÂNIA

Acuzații de mită electorală în Prahova, la adresa unui candidat la primărie și a unui parlamentar

AUR a ‘explodat’: Acuzații de mită electorală în Prahova, la adresa unui candidat la primărie și a unui parlamentar

Filiala AUR Prahova îl acuză miercuri pe candidatul PSD la Primăria Urlaţi că a împărţit mită electorală, sub pretextul unei acţiuni umanitare. Este inacceptabil ca un partid politic să recurgă, în 2024, la astfel de tactici de manipulare în speranţa că vor obţine voturi. Este o insultă la adresa cetăţenilor şi a democraţiei să încerci să-ţi câştigi susţinerea prin cumpărarea de voturi cu ajutorul unor sacoşe cu alimente, spune Alexandru Săraru, preşedintele AUR Prahova.

”Astăzi, 1 Mai, în oraşul Urlaţi a avut loc un act incalificabil care încalcă nu doar principiile democratice, ci şi valorile fundamentale ale unei campanii electorale corecte şi etice. Candidatul PSD la primăria Urlaţi, însoţit de senatoarea Laura Moagher, au împărţit mită electorală sub pretextul unei acţiuni umanitare”, spune liderul AUR Prahova.

Acesta precizează că ”este o manifestare de ipocrizie şi lipsă de respect faţă de cetăţeni şi procesul democratic”.

Ce spune AUR Prahova

”Este inacceptabil ca un partid politic să recurgă, în 2024, la astfel de tactici de manipulare în speranţa că vor obţine voturi. Este o insultă la adresa cetăţenilor şi a democraţiei să încerci să-ţi câştigi susţinerea prin cumpărarea de voturi cu ajutorul unor sacoşe cu alimente. Îi cerem public PSD Prahova să înceteze imediat aceste pomeni electorale şi să respecte integritatea procesului democratic”, precizează liderul AUR Prahova.

”În cei aproape patru ani de mandat, unde a fost PSD-ul? De ce acţiunile umanitare devin importante doar în prag de alegeri? Această ipocrizie trebuie să înceteze. AUR Prahova şi eu, în calitate de preşedinte, ne angajăm să fim exemple de integritate şi etică în cadrul campaniei electorale. Nu vom folosi niciodată astfel de tactici josnice şi insultătoare la adresa democraţiei şi a cetăţenilor. Pe 9 iunie, la alegerile locale, vă îndemnăm să respingeţi astfel de practici şi să votaţi pentru un viitor mai bun, pentru o politică curată şi pentru o societate bazată pe principii solide şi respect reciproc”, mai afirmă Alexandru Săraru, preşedintele AUR Prahova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Nu PSD-ului Prahova trebuie sa i se ceara sa nu mai dea sacose cu pomeni electorale, ci Politiei trebuia sa i se ceara sa isi faca datoria. Politia doarme, pe salarii nesimtite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *