Actualitate

Acuzații grave la adresa Silviei Radu chiar de ziua ei de naștere. S-a aflat cum se comportă cu angajații

Potrivit Alei Revenco, președintele organizației obștești „Părinți Solidari”, modalitatea de eliberare din funcție a șefilor de direcții de către primarul general interimar Silvia Radu, care le cere angajaților să depună cerere de demisie, contravine Codului Muncii, iar condițiile expuse în anunțurile de organizare a concursurilor publice de angajare sunt preferențiale. „Credem că au fost pregătite sub anumite candidaturi pe care Primăria le are deja pregătite”, spune Ala Revenco. O altă nemulțumire a activiștilor este că, odată eliberați din funcții, activitatea foștilor șefi de direcții nu este examinată.

Vasile Fotescu, președintele Clubului Cicliștilor Amatori din Republica Moldova, crede că deținerea licenței de master în administrația publică sau în management pentru funcția de șef la unele direcții este o solicitare neconformă. La fel, el spune că înlocuirea cazierului juridic cu o declarație pe propria răspunde este o încălcare.

„Vrem ca funcționarii care vor obține anumite funcții să nu fie numiți pe anumite criterii cunoscute doar de ei. Noi nu vrem să fie numiți în calitate de șefi de direcții sau șefi de întreprinderi municipale anumiți sponsori ai unui partid care se află astăzi la guvernare”, a spus Sergiu Ungureanu, președintele organizației obștești Welfare.

Cei trei reprezentanți ai societății civile susțin că vor depune și ei cereri de participare la concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice la Primărie, pentru a monitoriza astfel condițiile de desfășurare a concursului.

Primarul interimar al Chișinăului își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Silvia Radu împlinește 46 de ani. Ea a ajuns în vizorul opiniei publice când a candidat la alegerile prezidențiale din octombrie 2016. Aceasta a fost candidata cu cea mai mare avere declarată. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *