Actualitate

(ACUZAȚII) Mita procurorului Andrei Pântea crește până la 20 DE MII de euro. Procuratura ia apă în gură

Într-o scrisoare adresată Procurorului general, Corneliu Gurin, și expediată și la redacția Ziarului TIMPUL, semnatarii atenționează că sunt „ameninţaţi cu regularitate de către deţinuţi şi părtaşii criminalilor”. Aceștia mai afirmă că sunt intimidaţi şi persecutaţi de prim-adjunctul procurorului general, Andrei Pântea. 

”Adrei Pântea „încearcă să transforme un caz grav de corupție la cel mai înalt nivel de stat, într-o poveste cu fantome, învinuind pe cei de care nu a depins și nu va depinde dacă va ieși sau nu un criminal din pușcărie ci doar paza acestuia”, se indică în scrisoarea semnatarilor.
Semnatarii afirmă că adjunctul lui Gurin a luat mită pentru a eliberă un criminal recidivist, Ion Ţigănăş suma de 20 de mii de euro. Aceasta a fost doar prima tranşă din cele două milioane de lei promise de criminalul recidivist Ion Ţigănaş. Mai mult, aceştia afirmă că cea mai mare parte din sumă, Andrei Pântea a primit-o sub forma apartamentului de la etajul doi din blocul de elită de pe strada Crișana 110, care urmează va fi dat în exploatare. „Lotul pe care este amplasat blocul, le-a fost vândut constructorilor de criminalul Țigănaș, iar acesta l-a preluat de la Reabțev Leonid (c/p 2010420721), după ce a organizat omorul acestuia”, scriu semnatatarii scrisorii. 

Semnatarii solicită intervenţia Procurorului general, Corneliu Gurin. „Nu dorim să fim noi sau apropiații noștri cei care vom plăti pentru ca acest scandal de mită de milioane să fie ascuns de ochii lumii. E chestia justiției dacă Andrei Pântea va fi tras la răspundere sau nu. Tot ce vrem noi e să trăim o viață liniștită cu cei dragi”, se mai spune în adresarea familiilor angajaţilor Departamentului Instituţii Penitenciare.  

Contactat de Timpul, serviciul de presă al Procuraturii Generale a declarat că nu au o reacție la scrisoarea expediată de familiile colaboratorilor Departamentului Instituțiilor Penitenciare, din motiv că Andrei Pântea se află în concediu și are telefonul deconectat. 

Timpul.md (V.D.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *