Externe

Acuzații pentru 370 de ani de închisoare: Trump a fost arestat pentru furt de identitate

Audierea istorică de la tribunalul din Miami a durat doar cinci minute.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, se confruntă în mod oficial cu acuzații penale la nivel federal pentru posesie ilegală de documente clasificate. Actele “strict secrete”, la care a avut acces în timpul președinției sale, Trump le-a luat de la Casa Albă și nu le-a vrut înapoi până când agenții FBI au venit să-l percheziționeze. Documentele au fost găsite – într-o sală de bal, în baie și în toaletă, potrivit TSN.

Audierea istorică la tribunalul din Miami a durat doar cinci minute. Fostul președinte Donald Trump a fost luat în custodie oficială, fără a fi încătușat, iar acuzațiile au fost citite. El a pledat nevinovat la toate cele 37 de capete de acuzare, iar instanța l-a lăsat pe fostul președinte să plece acasă. “Președintele Trump se află într-o poziție unică. În mod evident, nu trebuie să facă o fotografie în instanță, nu există riscul de a fugi. El este acum candidatul principal al Partidului Republican. El este îngrijit de serviciile secrete și totul se va rezolva simplu”, a declarat Alina Habba, purtătoarea de cuvânt a lui Trump.

O mulțime de fani se aștepta ca Trump să fie judecat. El este cel mai bine cotat candidat prezidențial al Partidului Republican, iar popularitatea sa este în creștere. Fostul președinte califică toate acuzațiile la adresa sa drept politice, iar alegătorii săi nu pun la îndoială acest lucru. Trump este fie adorat, fie urât – fanii săi scandează “îl iubim pe Trump”. Un opozant în costum de pușcăriaș cu o pancartă “faceți-l să tacă” iese în fugă pe sub roțile unui cortegiu de mașini.

La întoarcerea de la tribunal, coloana de mașini a fostului președinte se oprește în fața unui restaurant unde îl așteaptă fanii. Miercuri, Trump împlinește 77 de ani, așa că este felicitat cu ocazia zilei sale de naștere, localnicul comandând un răsfăț pentru toată lumea.

Următoarele zile de naștere s-ar putea să nu fie la fel de fericite. Pentru fiecare dintre cele 37 de capete de acuzare, Trump riscă până la 10 ani de închisoare. Sute de documente secrete, care urmau să fie predate Arhivelor Naționale după încheierea cadenței sale, au fost păstrate în clubul său închis. Cutiile cu documente, care includeau informații despre arme nucleare și strategii militare americane, au fost mutate din dormitorul lui Trump în sala de bal și de acolo în baie și în sala de duș. Ancheta are dovezi – în cel puțin două ocazii, fostul președinte însuși a arătat dosarele cu vulturul în mod destul de secret invitaților. Casa Albă refuză să comenteze dacă a adus atingere securității naționale. Luăm foarte în serios protecția informațiilor clasificate și a secretelor de stat. Ne concentrăm pe protejarea culegerii, analizei și utilizării informațiilor pentru a proteja țara”, potrivit lui John Kirby.

Procurorul special Jack Smith a promis că nu va întârzia cazul. Dar se pare că asta este ceea ce vor încerca să facă avocații lui Trump. Nici un cazier judiciar și nici o condamnare conform legislației americane nu îl împiedică să candideze și să fie președinte. Casa Albă devine mai mult decât o țintă politică pentru Trump, deoarece, dacă va fi ales anul viitor, va avea puterea de a se grația singur.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *