Social

Aderarea R. Moldova la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional, aprobată de Parlament

Republica Moldova va adera la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional (FAL).Un proiect de lege care prevede acest lucru, a fost adoptat cu votul a de 60 de deputați. Acest lucru va duce la simplificarea procedurilor privind transportul naval în țara noastră, se arată pe site-ul Parlamentului, potrivit Publika.md.

„Odată cu aderarea Republicii Moldova la Convenție, vor fi simplificate procedurile aplicate la sosirea/plecarea navelor din port și va fi posibilă digitalizarea și schimbul rapid de informații între state. În rezultat, vor fi eliminate barierele birocratice pentru mediul de afaceri, iar timpul de staționare în port nu va mai fi depășit. De menționat că, în prezent, pentru staționarea neîntemeiată în Complexul portuar Giurgiulești pentru 24 de ore suplimentare se calculează un tarif de 2 dolari per tonă registru brut”, se precizează într-un comunicat emis de Legislativ.

Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional (FAL) a fost adoptată în anul 1965. Până în prezent, aceasta a fost ratificată de 125 de state.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *