CSI / RusiaUcrainaUE / Nato

Aderarea Ucrainei la NATO ar agrava tensiunile internaționale, susține Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi, 13 iulie, că o aderare a Ucrainei la NATO ar agrava tensiunile internaţionale, la o zi după summitul Alianţei de la Vilnius, transmite Agerpres.

”Sunt sigur că acest lucru nu va îmbunătăţi securitatea Ucrainei şi că, în general, va face lumea mult mai vulnerabilă şi va duce la tensiuni suplimentare pe scena internaţională”, a declarat Putin la televiziunea rusă, în marja unui forum tehnologic.

De asemenea, acesta a mai adăugat că ”ameninţarea unei aderări a Ucrainei” la NATO a fost tocmai ”unul dintre motivele” intervenţiei militare a Rusiei în această ţară la 24 februarie 2022.

Declaraţia survine la o zi după summitul NATO de la Vilnius, în Lituania, la care Ucrainei i s-a oferit un sprijin militar pe termen lung, dar fără perspective imediate de aderare la Alianţă.

Fiind întrebat în legătură cu promisiunile occidentale de a oferi noi arme Kievului, inclusiv rachete cu rază lungă de acţiune, dictatorul Putin a răspuns că aceste arme ”fac pagube, dar (că) nu se întâmplă nimic decisiv în zona de luptă atunci când sunt folosite”.

”Livrarea de noi arme nu va face decât să agraveze situaţia şi o va agrava pentru partea ucraineană, ceea ce nu va face decât să alimenteze conflictul”, a mai adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *