CSI / RusiaUcrainaUE / Nato

Aderarea Ucrainei la NATO ar avea consecințe ”foarte negative” pentru securitatea europeană, susține Peskov

Aderarea Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică ar avea consecinţe ”foarte negative” pentru securitatea europeană, a declarat luni, 10 iulie, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, cu o zi înainte de începerea summitului NATO în timpul căruia va fi dezbătută candidatura Kievului, informează Agerpres.

”Aderarea Ucrainei la NATO ar avea consecinţe foarte, foarte negative aspra întregii arhitecturi a securităţii europene”, a declarat Peskov.

”Ea ar constitui de asemenea o ameninţare absolută pentru ţara noastră, ceea ce va necesita o reacţie clară şi fermă din partea noastră”, a mai adăugat acesta.

Menționăm că liderii statelor membre ale NATO se reunesc marţi şi miercuri în Lituania, pentru un summit ce ar urma să fie dominat de răspunsul Alianţei Nord-Atlantice la intervenţie militară a Rusiei în Ucrainei şi de solicitare de aderare la NATO a Kievului, potrivit sursei citate.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ce va fi prezent, a declarat că nu se aşteaptă ca Ucraina să adere la NATO înainte de încheierea conflictului, dar şi-a exprimat speranţa că summitul va da un ”semnal clar” ţării sale.

Vladimir Putin a denunţat în repetate rânduri extinderea NATO spre est şi a acuzat membrii Alianţei că participă la conflict livrând arme Kievului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *