Ultima oră

Adina Vălean şi Corina Creţu au fost alese vicepresedinţi ai Parlamentului European

Adina Vălean a fost aleasă din primul tur al votului susţinut la Strasbourg, cu un număr de 394 de voturi.

Un al doilea tur a fost necesar pentru alegerea Corinei Creţu şi a altor candidaţi social-democraţi, ea obţinând 406 voturi.

Antonio Tajani, fost comisar european italian, aflat în post la Bruxelles din 2007, a obţinut cele mai multe voturi, 452, din primul tur.

Olli Rehn, însărcinat cu Extinderea şi apoi cu Afacerile Economice în două echipe ale Comisiei Europene conduse de Jose Manuel Barroso, a obţinut 377 de voturi, în turul al treilea.

Cei 14 vicepresedinţi ai Parlamentului European sunt aşteptaţi să performeze diferite sarcini administrative legate de biroul preşedintelui instituţiei. Fără surpriză, acesta este în continuare socialistul Martin Schulz, ales tot acum, pentru doi ani şi jumătate.

Mandatul vicepreşedinţilor este tot de doi ani şi jumătate, alegeri fiind organizate la fiecare nou început de legislatură a Parlamentului European, ca acum şi la jumătatea acesteia.

Ei reprezintă, ca de obicei, toate grupurile politice ale Parlamentului European. Se regăsesc deci în această echipă şase vicepresedinţi din grupul PPE, trei din grupul social-democraţilor, doi liberali, un ecologist, un conservator şi în fine un reprezentant al Stângii unite.
 
Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *