Politică

(ADIO ALIANȚĂ PRO-EUROPEANĂ?) Ghimpu atacă dur PLDM-ul și PDM-ul: “Alianţa cu PCRM e hotărâtă demult”

Mihai Ghimpu, liderul PL, a specificat că liberalii au înaintat 14 puncte la care trebuie să găsească răspuns la unele până la semnarea acordului de crearea a coaliţiei şi la altele după.

„Am impresia că totul e hotărât demult. Noi trebuim doar pentru tragedere de timp sau pentru a câştiga meciul următor. A fost aruncată ca o monedă, că noi, PL-ul, ne batem de la funcţia de preşedinte. Noi am înaintat 14 puncte la care trebuie să găsim răspuns. La unele până la semnarea acordului şi altele – după. Oricum dăm, oricum facem, totul se învârte în jurul faptului că PL vrea funcţia de preşedinte. De fapt, problema nu este aceasta. Eu cred că alianţa cu PCRM e hotărâtă demult, numai că le trebuie PL-ul ca să arate şi societăţii, şi europenilor, că ei vor o guvernare proeuropeană, doar că, iată, nu vrea PL”, a declarat liderul PL.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a subliniat că este sătul de învinuiri, de spectacole şi de poziţionări, şi doreşte rezultate. „Ţara trebuie să aibă o guvernare eficientă care să facă faţă sfidărilor de orice ordin şi vreau să vă asigur că astfel de guvernare o vom avea în scurt timp, cu PL sau fără”, a spus Marian Lupu.

Vlad Filat, preşedintele PLDM, a spus că problema e în faptul că PL insistă ca funcţia de preşedinte să fie partajată. „Această funcţie nu poate fi partajată. Dacă îşi doresc cu adevărat să creeze această coaliţie ei au la îndemână totul ca să o facă”, a mai spus politicianul.

PLDM şi PDM discută paralel şi cu Partidul Comuniştilor, iar după ultimele discuţii negociatorii acestui format s-au arătat optimişti că în curând va putea fi asigurată funcţionarea Parlamentului.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *