CSI / Rusia

Administrația lui Putin le cere funcționarilor să-și retragă copii de la școlile din străinătate

Potrivit Znak, funcţionarii publici şi demnitarii trebuie să se conformeze recomandării, fără să aştepte sfârşitul anului de studii şi să-i transfere pe copiii lor în universităţi sau şcoli din Rusia.

Recomandarea se aplică tuturor: personalului Administraţiei prezidenţiale, ministerelor şi agenţiilor de stat, subiecţilor federaţiei, deputaţilor de toate nivelurile şi chiar angajaţilor din societăţile de stat.

În acelaşi timp, cei care nu se vor conformă sunt averizati că îşi vor complică carieră publică, a declarat că unul dintre interlocutorii publicaţiei.

La Kremlin s-a comentat deja informaţia. Secretarul de presă Dmitri Peskov, a cărui fiica trăieşte în Franţa, a spus că el „nu a văzut sau auzit această circulară”.

Încă din 2014, deputatul partidului putinist „Rusia Unită”, Evgheni Fedorov a propus să se interzică angajaţilor la stat care au rude apropiate cu reşedinţa permanentă în străinătate să lucreze în structurile autorităţilor de stat ruse. Cu toate acestea, în Duma de Stat, unde mulţi deputaţi au copii care studiază sau locuiesc în străinătate, au întâmpinat ideea cu răceală.

Potrivit lui Fedorov, rudele din străinătate sunt „o sursă de vulnerabilitate”.

Pe fondul ”noii directive” de la Kremlin, presă rusă şi-a amintit despre copiii mai multor oficiali ruşi. Astfel, deputatul Serghei Jelezniak, cunoscut pentru declaraţiile sale patriotice, a trimis la studii în Regatul Unit şi Elveţia pe trei din cele patru fiice ale sale. Deputatul Elena Mizulina, luptătoare pentru păstrarea ”valorilor familiale tradiţionale”, are un fiu care locuieşte în Belgia. El este avocat al unei companii care oferă servcii inclusiv comunităţii LGBT.

Fiica ministrului de externe, Serghei Lavrov, trăieşte şi studiază în SUA, se exprimă cu dificultate în limba rusă şi nu intenţionează să se întoarcă în Rusia. În plus, există informaţii despre copiii vicepremierului Dmitri Kozak, care, probabil, studiază în Marea Britanie.

În luna octombrie a anului trecut, fiica secretarului de presă al lui Putin, Elizabeta Peskova a oferit un interviu de rezonanţă Kseniei Sobciak, în care ea a recunoscut că îi place să trăiască în ”spitiul liberal al Parisului” şi nu duce dorul patriei. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *