Externe

Administrație: Kievul trebuie să se aștepte la întreruperi repetate de electricitate în toată iarna

Locuitorii Kievului vor trebui să se aştepte la întreruperi repetate de electricitate până la sfârşitul iernii, potrivit administraţiei capitalei ucrainene, citată miercuri, 28 decembrie de DP și Agerpres.

”Va trebui să trăim în aceste condiţii toată iarna”, a declarat şeful adjunct al administraţiei oraşului, Petro Panteleev, marţi, la televiziunea ucraineană. Sursele de alimentare la Kiev, ca şi în alte oraşe ucrainene, au fost masiv perturbate de atacuri ruseşti cu rachete.

Electricienii lucrează non-stop pentru a repara sistemul, dar situaţia rămâne dificilă, a recunoscut Panteleev. Mai ales în zilele lucrătoare, când există un consum crescut de energie electrică, capacităţile nu sunt suficiente, a avertizat oficialul.

Din luna octombrie, Rusia a atacat în mod repetat cu rachete infrastructura de aprovizionare cu energie a Ucrainei. Pericolul unor noi atacuri rămâne acut, a mai avertizat statul major ucrainean marţi, 27 decembrie, în raportul său asupra situaţiei.

Anterior, prim-ministrul Denîs Şmîhal a declarat că Ucraina ar putea petrece Revelionul fără opriri de urgenţă de electricitate dacă nu vor avea loc alte bombardamente. Totuşi, el a recunoscut că există un mare pericol ca armata Moscovei să vizeze din nou aprovizionarea cu energie electrică în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *