ROMÂNIASocial

Administratorul companiei de mobilă de bucătărie Bismobil Kitchen România, Andriana Brașoveanu – arestată

Andriana Brașoveanu, administratorul celor 40 de firme pe care acționa Bismobil Kitchen România, a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile. Aceasta, alături de Mihail Șaran, și alți parteneri, a păgubit sute de români, care au contractat mobilă de bucătărie scumpă, dar nu a fost livrată niciodată. Prejudiciul în România este de peste 4 milioane de lei.

Tribunalul Iași a decis ca măsura preventivă a arestului la domiciliu, să fie aplicată pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.03.2023 până la data de 27.04.2023, inclusiv: ”constând în obligația impusă inculpatei de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza și de a se supune obligațiilor stabilite de acesta. În baza dispozițiilor art.227 alin.1 teza finala Cod procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatei, dacă nu este reținută sau arestată în altă cauză, în vederea deplasării la adresa unde va executa arestul la domiciliu”, transmite Stiridecluj.ro.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a Andrianei Brașoveanu, dar instanța a respins acest lucru și a dispus arestul la domiciliu. Pe lângă interdicția de a părăsi domiciliul, acesteia i s-a interzis să ia legătura cu mai multe persoane implicate în dosar. 

Tribunalul Iași a dispus acest lucru în urma perchezițiilor făcute de anchetatori în 28 martie 2023, în toată țara. S-au făcut 42 de percheziții, câte firme au deschis în România Andriana BrașoveanuMihail Șaran și partenerii lor locali. La Cluj, a fost deschisă o firmă-LSS Partner BK SRL– alături de Lorand Soares Szasz, expert în creșterea accelerată a IMM -urilor (întreprinderi mici și mijlocii), iar procurorii au făcut percheziții.

Mihail Șaran a fost arestat în Republica Moldova

Menționăm că în dosar mai este cercetat și patronul firmei, Mihail Șaran, care a fost arestat de la începutul anului în Republica Moldova.

bd48653605b5d40d2a1ba2d7e82c91da.png

Prejudiciul de 4 milioane de lei este raportat numai la clienții care au făcut plângere, este posibil să vorbim de mai mulți bani.

Firma Bismobil Kitchen le fura ochii clienților cu showroom-urile extrem de bine puse la punct. În țară au fost deschise 14 astfel de puncte, unde erau expuse mobile de ultimă generație. Avansul plătit de clienți a fost de 70% din valoarea produsului, adică minim 6.000 de euro, pentru că în acest cazuri vorbim despre mobilier de bucătărie ce ajungea la 8000 – 10000 de euro. 

Menționăm că miercuri, 29 martie, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului companiei de mobilă de bucătărie Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile, transmite Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Astfel, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin urmare, acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Vă amintim că Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *