Actualitate

Administratorul unei firme de construcții va sta 14 ani la pușcărie

Atât în cadrul urmăririi penale procurorii au demonstrat că în intervalul anilor 2008 – 2013, activând în calitate de administrator al SRL „Supersonic", fiind şi fondator unic al respectivei întreprinderii, inculpatul a încheiat cu mai multe persoane contracte de investiţie în construcţia apartamentelor în trei imobile, amplasate în sectoarele Ciocana şi Centru ale capitalei.
Ulterior, deşi cunoştea despre faptul conractării apartamentelor de către persoanele care au achitat în mod integral banii în contul investiţiilor, inculpatul a încheiat 36 de contracte de investiţii duble şi chiar triple pentru apartamentele deja vândute, primind în mod repetat bani de la alte persoane, sumele fiind însuşite şi folosite în scopuri personale.

Procurorii au mai demonstrat că, sub pretextul construcţiei spaţiului locativ pe str. Vasile Alecsandri, dar în lipsa documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor, inculpatul a încheiat cu 12 persoane contracte de dobândire a dreptului de proprietate asupra imobilului şi de investire a capitalului în construcţia apartamentelor.

De notat că, inculpatul încheia contractele în condiţiile în care nu avea documentele de proiect pentru construcţia blocului locativ, autorizaţie de construcţie şi nici certificat de urbanism, iar lotul de teren din strada Alecsandri nu-i aparţinea firmei pe care o administra.

Potrivit estimărilor efectuate de procurori, în total, prin acţiunile sale criminale, inculpatul a dobândit prin înşelăciune şi abuz de încredere, aproximativ 22 milioane lei, prejudiciind persoanele în proporţii deosebit de mari.
Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani şi obigat să achite în beneficiul părţilor vătămate suma integrală a prejudiciului cauzat prin infracţiune.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *