MoldovaSocial

Adresarea președintei R. Moldova la Summitul CPE: „Nu putem accepta ca cetățenii noștri să se transforme în refugiați peste noapte, pentru că o altă țară ia decizia de a-și invada vecinul”

Sesiunea plenară a Comunității Politice Europene (CPE), care se desfășoară joi, 1 iunie, la Bulboaca, raionul Anenii Noi, a început cu o adresare a șefei statului Maia Sandu. Președinta Republicii Moldova a accentuat că organizarea evenimentului la 20 de km de granița cu Ucraina „este o expresie clară a solidarității cu Ucraina și poporul ucrainean”, potrivit Moldova1.

„Ucrainenii luptă pentru libertate, valori europene și pentru viitorul continentului. Acest summit este o expresie clară a unității, forței și hotărârii de a acționa împreună, ca o familie. Care este miza pentru Europa, ordinea internațională bazată pe reguli, pentru cetățenii noștri. Nu putem accepta ca principiile suveranității și integrității teritoriale să nu mai conteze. Noi nu putem accepta ca cetățenii noștri să se transforme în refugiați peste noapte, pentru că o altă țară ia decizia de a-și invada vecinul. Nu putem să spunem poporului că nu există o siguranță în legătură cu aprovizionare a cu energie. Cu toții avem dreptul și capacitatea de a ne forma destinele noastre. Pentru Moldova, aceasta înseamnă să fie parte a lumii libere, să joace un rol activ în comunitatea politică europeană, să devină membră a Uniunii Europene și să colaboreze pentru a construi o Europă mai puternică. Comunitatea noastră poate să crească și să devină o platformă cheie pentru securitate, pace și pentru Europa”, a declarat Maia Sandu.

În deschiderea Summitului, au susținut discursuri președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, premierul Italiei, Giorgia Meloni, premierul țărilor de Jos, Mark Rutte, și președintele României, Klaus Iohannis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Domnii redactori de la Timpul ;
    Titlul ar fi trebuit sa sune asa ::
    “Discursul Doamnei Presedinte a Republicii Moldova …”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *