Eveniment

Adrian Ursu recunoaște că a colaborat cu poliția pentru a-i întinde o cursă jurnalistului Vadim Ungureanu

”În data de 12 iunie, am fost telefonat de un colaborator al poliției, invitat la MAI, unde mi s-a adus la cunoștință ca o persoană încearcă să obțină informații confidențiale, date cu caracter personal și oricare informații prin care m-ar putea compromite, defaima sau/și șantaja pe mine, familia mea, precum și mulți alți colegi de scenă, (Natalia Gordienko, Cristina Croitoru, Olea Tira, Doina Sulac, Costi Burlacu, Corina Tepes…) interpreți, prezentatori tv, persoane publice din mai multe domenii, nu doar din cultură. Mi s-a comunicat ca acesta, (Vadim Ungureanu) șantajează din luna februarie un funcționar public care are acces la baza de date, îl impune prin șantaj și corupere să-i furnizeze orice informație pe care o solicită.

Am acceptat ca acel funcționar să-i furnizeze oricare din datele mele cu caracter personal ( orice despre mine ), chiar și o informație falsă, eronată, care nu corespunde adevărului, dar pe care am ști sigur că o deține doar acesta.

În data de 16 iunie, am fost sunat de el și mi s-au adresat întrebări privind cazul inventat din 1 iunie. Am lăsat impresia că aș avea ce ascunde, concomitent încercînd să aflu ce scop urmărește acesta: șantaj, obținerea unor sume de bani pentru a nu publica, sau crearea unei știri (scandal, Bombă, exclusiv…) care ar aduce beneficii/trafic/raiting site- ului la care activează.”, recunoaște interpretul. 

Amintim că pe 20 iunie, reporterul portalului de știri deschide.md Vadim Ungureanu a fost perchiziționat de poliție, fiind bănuit de corupere pasivă și șantaj. Redacția susține însă că MAI încearcă să se răzbune pentru investigațiile pe care le-au publicat. Drept pretext pentru reținirea jurnalistului a fost folosit un articol despre interpretul Adrian Ursu care ar fi lovit un copil în timpul unui concert de pe 1 iunie. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *