Justiție

Aduceau droguri din Spania în R. Moldova și le transportau spre Rusia. Doi moldoveni, trimiși pe banca acuzațiilor, într-un dosar de trafic de droguri

Încă doi complici au fost trimiși pe banca acuzaților, într-un dosar de trafic de droguri aduse din Spania, în valoare de peste 4.000.000 lei. Învinuiții fac parte din grupul infracțional condus de un alt acuzat, trimis în judecată de PCCOCS, în luna februarie 2022, alias „Lică”, care se subordona organizației infracționale, denumite „Borman”, al cărui dosar este și el la faza de examinare judecătorească, transmite Publika.

Astfel, potrivit procurorilor PCCOCS, dosarul trimis acum în judecată vizează episodul ulterior livrării drogurilor din Spania în Republica Moldova de către alți doi membri ai grupului, care au fost condamnați ambii la 9 ani și 10 luni închisoare, prin decizia Curții Supreme de Justiție din 11 februarie 2020.

Livrate în Republica Moldova, drogurile erau pregătite pentru transportare spre Rusia de către unul din cei doi învinuiți, trimiși acum pe banca acuzaților, iar al doilea avea rolul de șofer. Ambii sunt din Căușeni și au vârste de 30 și, respectiv, 43 ani. Aceștia riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

În ceea ce privește destinatarii drogurilor din Rusia, în august 2020 au fost condamnați doi cetățeni ruși și unul ucrainean – membri ai organizației criminale „Borman” la pedepse de 12, 16 și 17 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *