Actualitate

ADUNAREA GENERALĂ A JUDECĂTORILOR: A fost ales doar un singur membru CSM din cei 3 necesari

(Știre inițială) Adunarea Generală a Judecătorilor se întrunește, astăzi, 17 ianuarie, în ședință pentru o nouă încercare de a alege trei membri noi în Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru cele 3 locuri vacante candidează 14 judecători.

Printre candidați se numără și fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, demis din această funcție de două ori de Parlament și restabilit de Curtea Constituțională. După ce i-a expirat mandatul, a rămas membru al CSJ, iar ulterior a fost transferat la Curtea de Apel Chișinău.

La 18 octombrie 2013, în calitate de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost aleşi Dumitru Visternicean, Tatiana Răducanu şi Anatolie Ţurcan. La Adunarea Generală a Judecătorilor din 22 noiembrie, nu s-a reuşit alegerea altor 3 membri.

Din componenţa CSM fac parte 12 magistrați – 6 aleşi de Adunarea Generală a Judecătorilor, precum și ministrul justiţiei, procurorul general şi preşedintele CSJ. Alți 3 membri ai CSM sunt numiţi de Parlament din rândul profesorilor onorifici. Membrii CSM sunt aleşi pe un mandat de 4 ani.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *