Moldova

Adversari finlandezi şi în Europenele de rugby

Miercuri, la Kiev (Ucraina) vor demara partidele din cadrul grupei D a Campionatului European de rugby, rezervat echipelor de tineret, under-20. Meciul inaugural va opune echipele R.Moldova şi Finlandei. Componenţa echipei noastre a fost definitivată în cadrul unui cantonament de pregătire în cadrul căruia s-a disputat un meci-test dintre selecţionatele “A” şi “B” ale Moldovei, care a avut loc la Tiraspol.

După această partidă a fost stabilit un număr de 30 de jucători care se vor deplasa în Ucraina. Aceştea reprezintă formaţiile de club Dinamo şi Olimpia-Electromaş (ambele din Tiraspol), RC Ciorescu, UTM, ASEM, USEFS-Bleumarine şi Şcoala Sportivă Specializată de Acrobatică şi Rugby (toate din Chişinău).

Ieri, a avut loc încă o partidă de verificare care a opus naţionalele Under-20 şi Under-19, primii repurtând o concludentă victorie cu scorul de 48-5.

În a doua semifinală a turneului de la Kiev se vor confrunta reprezentativele Ucrainei şi Letoniei. Învingătoarele meciurilor semifinale se vor confrunta în partida decisivă a turneului.

Câştigătoarea grupei D va obţine calificarea în finala competiţiei Europene. În acest turneu final deja au acces formaţiile Elveţiei, Ungariei şi Lituaniei.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Rugby (FMR), Vasile Revencu, a declarat pentru TIMPUL că, dacă moldovenii vor obţine calificarea în finală, FMR va propune organizarea turneului decisiv la Chişinău. Finala este programată pentru a doua jumătate a lunii noiembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *