Social

Maia Sandu anunță un „rezultat important împotriva corupției” – Aeroportul Internațional Chișinău revine în gestiunea statului după opt ani de administrare privată

Începând cu data de 28 martie 2023, Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) va fi administrat din nou de stat și nu mai de către compania „Avia Invest”, după opt ani de gestiune privată. Directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Alexandru Musteață, a anunțat începerea procesului de preluare a activelor aeroportului într-un interviu la postul național de radio. Președinta Maia Sandu a subliniat importanța acestei decizii și a declarat că este o dovadă că „lucrurile se pot face” în lupta împotriva corupției, atunci când toți respectă legea, inclusiv sistemul judecătoresc.

Această acțiune de reîntoarcere a Aeroportului Internațional Chișinău în administrarea statului a fost descrisă de Maia Sandu ca un important rezultat în lupta împotriva corupției, care trebuie să încurajeze continuarea eforturilor de combatere a abuzurilor și a actelor de corupție. Președintele Consiliului European, Charles Michel, care a vizitat Republica Moldova, a participat la o conferință de presă susținută de Maia Sandu la Președinție și a salutat decizia de preluare a Aeroportului Internațional Chișinău de către stat.

În timp ce autoritățile de stat sărbătoresc acest succes în lupta împotriva corupției, „Avia Invest” a denunțat public un „atac-raider” din partea statului de a prelua acest obiectiv strategic. În 2013, Guvernul Republicii Moldova a acordat dreptul de gestiune a Aeroportului Internațional Chișinău companiei „Avia Invest”, controlată de Ilan Șor, pe o perioadă de 49 de ani. Însă, în iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a notificat compania despre rezilierea contractului de concesiune a activelor aflate în gestiunea aeroportului și a terenului aferent, din cauza neîndeplinirii angajamentelor contractuale, în special a lipsei investițiilor planificate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Punctele strategige alle Moldovei trebuie sa fie sub gestiunea statului, nicdecum sub tigani alt de Shor, Platon si alti criminali care au furat tara:::

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *