Internațional

Aeroporturile din nord-estul Irakului au anulat toate zborurile de mâine de frica rachetelor ruseşti

Potrivit postului de televiziune Al Sumaria, anunţul privind suspendarea zborurilor pentru 48 de ore a fost făcut în seară precedentă.

Informaţii despre anularea zborurilor din cauza posibilelor lansări de rachete din Marea Caspică a răspândit şi canalul Sky News Arabiya. „Această decizie va intră în vigoare de luni, 23 noiembrie, 08:00 .. Acest lucru se face în scopul protejării pasagerilor în legătură cu trecerea rachetelor de croazieră din Marea Caspică, prin Iran şi Irak în Siria” – citează canalul Al Sumaria anunţul Autorităţii Aeronautice din Irak.

Anterior, principala companie aeriană din Hong Kong – Cathay Pacific – a suspendat zborurile peste Iran şi Marea Caspică, temându-se de rachetele ruseşti lansate spre obiective din Siria.

Între timp, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA) a publicat un raport în care arată că rachetele lansate în direcţia Siriei şi care au traversat teritoriul Iranului şi Irakului, zboară sub traseele avioanelor civile operate de companiile aeriene comerciale. Rachetele au fost trase din Marea Caspică şi au provocat îngrijorare în rândul operatorilor care folosesc acest spaţiu aerian.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *