CSI / Rusia

(Aeroporturile din Rusia sunt un PERICOL MORTAL) Un celebru om de afaceri A MURIT. Avionul în care se afla A LUAT FOC după ce a fost LOVIT de o mașină condusă de un șofer BEAT

(UPDATE 13.00) Preşedintele rus, Vladimir Putin, a exprimat condoleanţe profunde în legătură cu moartea tragică a şefului companiei Total,
Christophe de Margerie. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a relatat că Vladimir Putin îl cunoştea de mult timp pe Christophe de Margerie şi aprecia calităţile lui de afaceri, adeziunea lui faţă de dezvoltarea relaţiilor bilaterale ruso-franceze.
 
(UPDATE 11.30) Reprezentanții grupului petrolier francez Total au confirmat marți, 21 octombrie, decesul directorului general al grupului, Christophe de Margerie (63 de ani), într-un accident de avion produs pe aeroportul Vnukovo, situat în sud-vestul Moscovei.

Aceștia au precizat că De Margerie și-a pierdut viața în momentul în care avionul în care se afla făcea manevre de decolare, având ca destinație Franța. Christophe de Margerie sosise la Moscova unde participase la o reuniune a Consiliului Consultativ pentru investiții străine, ce a fost prezidată luni de premierul Dmitri Medvedev, la reședința sa din afara Moscovei, Gorki, au informat agențiile ruse de presă.

În timpul manevrei de decolare, avionul privat de tipul Falcon 50 s-a ciocnit de o mașină de deszăpezire, care se afla pe pistă. Toți cei patru ocupanți ai avionului privat, înregistrat în Franța, între care și directorul general al Total, au murit. Potrivit TASS, șoferul mașinii de deszăpezire nu a avut de suferit. Avionul — care s-a prăbușit la impactul cu mașina — a luat foc și a ars complet, iar persoanele care se aflau la bordul său nu a putut fi salvate. Toți patru erau cetățeni francezi.

(UPDATE 10.30) Presa rusă scrie că avionul în care se afla omul de afaceri francez a fost lovit de o mașină de curățat zăpada, care era condusă de un șofer ce se afla în stare de ebrietate. 

(Știre inițială) Potrivit bbc.com, Margerie avea 63 de ani și ocupa funcția de șef executiv al unei dintre cele mai mari companii petroliere din 2007.
Aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigaţii la locul accidentului.

Menționăm că, aeroportul Vnukovo este unul dintre cele trei aeroporturi internaționale, situat la 28 de km de Moscova. Situat în sud-vestul capitalei Rusiei, dispune printre altele de un terminal pentru zborurile de afaceri.

Aeroportul Vnukovo a fost deschis și utilizat pentru operațiuni militare în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

sursa: bbc.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *