Ultima oră

Afacerea Dalli: José Manuel Barroso, convocat în fața Tribunalului UE

”Pe 7 iulie, înalte personalități ale Uniunii Europene sunt convocate pentru a depune mărturie în fața Tribunalului UE în dosarul Dalli”, a anunțat jurisdicția, care își are sediul la Luxemburg.

În afară de Barroso și de fostul comisar Dalli, Tribunalul UE a cerut audierea și a șefului de cabinet al lui Barroso, Johannes Laitenberger, a directorului general al serviciului juridic al Comisiei Europene, Luis Romero Requena, a fostei șefe de cabinet a lui Dalli, Joanna Darmanin, și a fostului purtător de cuvânt al lui Dalli, Frédéric Vincent.

Justiția europeană încearcă să stabilească dacă decizia prin care Barroso a cerut demisia fostului comisar Dalli este sau nu legală.

Dalli, fost comisar european pentru sănătate, a fost forțat să-și prezinte prompt demisia de către Barroso în octombrie 2012 pentru un presupus trafic de influență.

De la demisia sa, Dalli și-a susținut neîncetat vinovăția și a afirmat că este victima unui complot al industriei tutunului, care i-ar fi întins o cursă în timp ce se pregătea să prezinte un nou proiect de lege europeană pentru înăsprirea legislației antitabac.

John Dalli a sesizat Tribunalul UE pentru a obține anularea deciziei verbale prin care Barroso i-a cerut demisia pe 16 octombrie 2012, precum și despăgubiri pentru prejudiciul suferit.
 
Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *