Actualitate

Afecțiunile pielii pot prevesti anumite boli – vezi care

Iată care sunt cele mai frecvente probleme de sănătate, pe care le poate anunța mâncărimea pielii:

Diabetul zaharat

Pruritul pielii și a mucoaselor, pruritul vaginal este adesea unicul simptom de debut al diabetului zaharat. În cazul în care problema persistă, ai predispoziție ereditară la diabet ori ești supraponderală, ar fi potrivit să faci testele medicale recomandate pentru a exclude diabetul zaharat.

Afecțiunile renale

O mâncărime intensă pe tot corpul apare adesea la persoanele care suferă de o boală renală în stadiu avansat sau care suferă de insuficiență renală cronică. Deși nu se știe cu exactitate de ce apare mâncărimea, unii medici cred că are legătură cu acumularea de toxine în corp atunci când rinichii nu pot elimina deșeurile din fluxul sangvin.

Afecțiuni hepatice

Un simptom tăcut al bolii hepatice poate fi mâncărimea pielii. Dacă ficatul nu funcționează corect pentru a detoxifica organismul, nu sunt eliminați acizii biliari. Este important să mergi la un medic dacă te confrunți cu această problemă.

Afecțiuni ale glandei tiroide

Este posibil ca modificările care au loc la nivelul glandelor sudoripare să provoace uscarea pielii. Tegumentul uscat este mai frecvent la persoanele care suferă de hipotiroidism, deoarece țesutul cutanat conține receptori ai hormonului tiroidian în care se observă o activitate celulară diminuată în absența hormonului tiroidian.

Alergie

Alergiile sunt o boală cronică, cea mai des întâlnită. Sunt foarte mulți oameni care suferă de alergii, de diferite tipuri, iar principalele simptome apar pe piele. Mâncărimea și roșeața sunt cele mai comune atunci când tegumentul intră în contact cu un alergen.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *