Spectacole

AFIȘ TEATRAL. Teatrul Național „Mihai Eminescu”

25 martie, ora 18.00 – „Pomul vieţii”

Spectacolul este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.

26 martie, ora 19.00 – „Cabaretul cuvintelor” de Matei Vişniec, regia: Ovidiu Lazăr, Teatrul Național Iaşi

Matei Vișniec are o fanatică încredere în cuvinte. Le iubește atât de mult, încât le-a transformat în personaje. Personaje care trăiesc prin sine, prin ceilalți, cu ceilalți. Acest lucru m-a contaminat și m-a pus pe gânduri. Trebuie să ne recăpătăm încrederea în cuvinte, să nu le mai abreviem, să nu le mai neglijăm, să nu le mai ostracizăm în fel și chip. Să le tratăm ca pe o necesitate a viețuirii și a devenirii ființelor noastre. Să le tratăm ca pe propriul trup și, măcar din când în când, ca pe semenii noștri pierduți prin memoria afectivă.

Un spectacol aproape transparent, extrem de „salubru” vizual, care să spună câte ceva despre ce se poate întâmpla în mintea și în sufletul nostru atunci când ne lăsăm trăiți de cuvinte: ritmuri vitale, emoții, tristeți, grotesc și sublim, bucurii și deriziune. Un bestiariu minuscul al lumii în care trăim.

27 martie, ora 19.00 – „Pălăria florentină” de Eugène Labiche, regia: Silviu Purcărete, România

Regizorul Silviu Purcărete a smuls dintr-un text de Eugene Labiche o întreagă familie de moravuri și a adus-o la Iași în costume pastelate, ascunse toate sub borurile largi ale „Pălăriei florentine”. Muzica maestrului Vasile Șirli și lumile de hârtie decupate de scenograful Dragoș Buhagiar au răscolit prin sufletele ieșenilor în căutare de haz, după ce au iscodit toate hibele chipurilor burgheze ale unui Paris vechi de aproape două secole.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *